Viisi vinkkiä hyvän kiinteistönvälittäjän valintaan

Millainen on hyvä kiinteistönvälittäjä? Asunnon myyminen ja ostaminen ovat monille elämän suurin rahallinen päätös ja siihen sisältyy paljon isoja tunteita, onhan kyseessä oma koti. Kaverini toiselta paikkakunnalta kysyi minulta neuvoja välittäjän valitsemisen suhteen ja jäin miettimään, millainen on hyvä välittäjä. Listasin tähän viisi omasta mielestäni tärkeää hyvän välittäjän ominaisuutta. Toki muitakin tärkeitä asioita välittäjän valintaan varmasti löytyy, mutta lopulta tärkein asia on, että kaikki palaset loksahtavat paikoilleen ja asunnonvaihto sujuu huolettomasti.

1. Ensivaikutelma.

Tärkein asia sujuvan asunnonmyyntiprosessin kannalta on hyvä ja luottamuksellinen suhde välittäjään. Luota intuitioosi ja siihen millainen ensivaikutelma kyseisestä välittäjästä tulee. Onko hän läsnä, kuuntelee toiveitanne, on helposti lähestyttävä, jämpti ja sanojensa mittainen? Haluatko antaa oman kotisi avaimen tälle välittäjälle? Onko hän luottamuksesi arvoinen? Entä ostaisitko tältä välittäjältä itse?

2. LKV.

Eli onko välittäjä laillistettu kiinteistönvälittäjä. LKV tutkinto kertoo välittäjän ammattitaidosta ja lakituntemuksesta, joka voi säästää sinulta joissain tapauksissa jopa tuhansia euroja. Kyseessä on tentti, jossa testataan kaikkea kiinteistönvälitykseen liittyvää lakiteknistä osaamista aina perintöasioista verotuksellisiin kysymyksiin, jne.. Vain tentin läpäissyt saa käyttää itsestään nimitystä kiinteistönvälittäjä, muut alalla toimivat ovat myyntineuvottelijoita, myyntiedustajia tai muita vastaavia.

3. Palvelun sisältö.

On hyvä ja ensiarvoisen tärkeää selvittää mitä välittäjän tarjoamaan välityspalveluun sisältyy. Sisältääkö mainittu välityspalkkio kaiken, vai tuleeko siihen jotain lisäkuluja, kenties jokin kiinteä korvaus? Suurin osa välittäjistä käyttää jo nykyään ammattivalokuvaajaa ja se on mielestäni asunnon myynnin kannalta ehdottoman tärkeää. Myös stailaus kuvausta varten voi olla paikallaan. Entäpä muuttopalvelu uuteen kotiin tai loppusiivous, auttaminen uuden kodin ostamisessa? Palvelujen sisällöissä on suuriakin eroja!

4. Onko koolla väliä?

Suuri vai pieni yritys? Millainen toimija takaa sinulle parhaimman lopputuloksen? Koolla ei ole väliä, vaan tärkein on muistaa, että välittäjä on se joka myy, ei yritys. Aloitin urani maailman suurimmassa, silloin juuri Suomeen rantautuneessa Remaxissa, jonka jälkeen toimin Suomen suurimpiin kuuluvan Realian Huom!-brändin alla. Tämän jälkeen vuorossa oli kollegoiden kanssa perustettu Oho., jonka jälkeen tulin vihdoin kotiin Kuivinen LKV:n pariin. Minulla on siis kokemusta erilaisista ja eri kokoisista yrityksistä ja niiden toimintamalleista. Oli yritys suuri tai pieni, on silti mielestäni tärkein asia lopulta kuitenkin se, millainen välittäjä asuntoasi myy. Hyviä tekijöitä ja upeita ja ammattitaitoisia välittäjiä löytyy kaikista välitysliikkeistä, niin suurten brändien alta kuin pienemmistä perheyrityksistä. Kannattaa ehdottomasti tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.

5. Välityspalkkio.

Saako halvan ja hyvän samassa paketissa? Kannattaako palkkiossa säästää? Menin kerran vitsikkäänä autokauppaan ja totesin, että nyt pitäisi saada halpa ja hyvä auto, johon autokauppias totesi lakonisesti, että sitten sinä tarvitset kaksi autoa. Välittäjien parissa hintahaitari välityspalkkioissa on laaja ja moni asiakas saattaa ihmetellä, miksi toinen välittäjä maksaa 4,0%+alv ja toinen 1,9% sis. alv? Halpaa ja hyvää valitettavasti harvoin kuitenkaan saa samassa paketissa, joten tässä kannattaa olla tarkkana. Säästäessäsi satasia välityspalkkiossa, saatat valitettavasti hävitä tonneja tai jopa kymppitonneja asuntosi myyntihinnassa.  Halpa välittäjä ei ole lopputuloksen suhteen läheskään aina paras mahdollinen. Välittäjää valitessasi kannattaa ottaa huomioon, että ammattitaitoinen ja aktiivinen välittäjä saa asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja on valmis tekemään töitä asuntosi myynnin eteen, jolloin myös sinulle lopulta asuntosi myyntihinnassa välityspalkkionkin jälkeen käteen jäävä osuus on isomman palkkionkin jälkeen suurempi.

 

Ps. Kevät on erittäin hyvää aikaa vaihtaa kotia. Jos asunnon myyminen on ajankohtaista, asuntosi sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja etsit hyvää välittäjää, soita meille. Sovitaan tapaaminen ja keskustellaan miten me voimme auttaa sinua asuntosi myymisessä. Käyntimme on maksuton eikä sido sinua mihinkään, mutta saat hyvää ja ajankohtaista tietoa alueesi  markkinatilanteesta ja asuntosi myyntihinnasta.

Aurinkoisin kevätterveisin, Maria 0445746727 ja Sami 0405727872

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna