As Oy Helsingin Linnavuorenpuisto – Arkkitehdin terveiset

Linnavuorenpuisto arkkitehdin terveiset: As Oy Helsingin Linnavuorenpuiston suunnittelutehtävä on ollut arkkitehdin näkökulmasta mieluinen ja inspiroiva. Tontilla on asemakaavan mukaisesti kaksi eri mittakaavaa. Kerrostalo rajaa katutilaa Tankomäenkujan varrella suojaten sisäpihaa kadun liikenteeltä ja ääniltä. Rivitalo tarjoaa pientalomaista asumista lähellä vehreää Linnavuorenpuistoa. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset sekä luonnonympäristöön että keskeisten liikennereittien varrelle.

Modernia muotoilua ja ajattomia materiaalivalintoja

Arkkitehtuuri perustuu sekä moderniin muodonantoon että ajattomiin, kestäviin materiaalivalintoihin. Kerrostalon muotoilu on ilmaisultaan voimakkaampaa kuin pientalossa, mikä korostaa sen kaupunkikuvallisesti keskeisempää roolia. Arkkitehtuurin tunnistettava, omaleimainen identiteetti syntyy taittuvasta kattomuodosta ja laadukkaista luonnonmateriaaleista: paikalla muuratusta tiilestä ja puusta.

Kerrostalon asuntopohjat on jaettu toiminnallisiin vyöhykkeisiin siten, että olohuoneet ja parvekkeet suuntautuvat hyvään ilmansuuntaan ja kohti tontin parhaita näkymiä. Yksiöissä ja kaksioissa on vältetty tavanomaista kapeaa pohjamuotoa. Tämän ansiosta kaikki asunnot ovat valoisia ja niiden kalustaminen on helpompaa. Kerrostalon kaikissa asunnoissa on etelään suuntautuva, koko huoneiston levyinen lasitettu parveke. Kerrostalon porrashuone on muunnelma sivukäytävästä, joka on sijoitettu pohjoissivulle kadun puolelle.

Ekologinen, kestävä ja kaunis pystyhirsirakenne

Pientalossa käytetään runko- ja väliseinämateriaalina osittain kotimaista pystyhirttä. Pystyhirsi on ekologinen, kestävä ja hyvän sisäilmanlaadun takaava rakennusmateriaali. Rakenne on esivalmisteisuutta hyödyntävä elementtiratkaisu. Esivalmistus mahdollistaa mittatarkkuuden ja lyhentää työmaavaihetta. Kerrostalossa puulla verhoillut julkisivun osat ovat säältä suojattuja, mikä pidentää niiden huoltoväliä.

Uskomme että lopputulos on viihtyisä ja että asukkaat voivat tuntea tulevasta asuinympäristöstään ja kodistaan ylpeyttä.

Pentti Kareoja
ARK-house arkkitehdit Oy
Kohteen pääsuunnittelija

 

Tutustu Asunto Oy Helsingin Linnavuorenpuistoon täällä >>