Kodin top 5 myynnin kannalta – myyntivinkit

Kodin top 5 myynnin kannalta, mitä ne ovat? Päätimme viime viikon Arjen sankaritar-vlogissamme tehdä demonstratiivisen videon, jossa vain pikaisesti näytettäisiin, kuinka saada koti valokuvaus- ja myyntikuntoon, vaan kuinkas kävikään. Tästä tulikin huomattavasti isompi projekti kuin olisin osannut kuvitella ja oikeastaan kuvauksemme oli vain alkusysäys kodin isommalle järjestämiselle ja ylimääräisen tavaran raivaamiselle. Tässä siis muutamia hyviä vinkkejä liittyen mikäli harkitset kotisi myymistä. Nämä vinkit auttavat ehdottomasti myös viihtyisämpään kotiarkeen, mikäli asunnon myynti ei olisikaan juuri nyt ajankohtainen.

Moni asiakas tuskailee suuren tavaramäärän kanssa ja usein arviokäynneillä minulta pyydellään anteeksi vähän nolona sitä, että kun meillä nyt on tällaista, ei just nyt ehditty ihan kauheasti siivoamaan. Tuttua, kovin tuttua meilläkin. Arki on melko kiihkeää ja täyteläistä ja tavarakaaos ottaa vallan alta aikayksikön, kun kotona pyörii liuta pieniä miehiä. Eihän niiden pikkumiesten lelut ole suinkaan sotkun syy, vaan se, että tavaraa on yksinkertaisesti liikaa ja kaikelle tavaralle ei ole omaa paikkaansa. Lohdutan asiakkaitani aina, että urani aikana lähemmäs tuhat asuntoa myyneenä vastaan on tullut vain kourallinen asuntoja, joissa ei ollut mitään ylimääräistä tavaraa, vaan kaikilla tavaroilla oli oma paikkansa ja ne olivat siististi järjestyksessä.
Kodin top 5 myynnin kannalta

Asunnon myynnin kannalta on muutama erittäin tärkeä paikka, jotka järjestämällä autat ja nopeutat asuntosi myyntiprosessia.

1. Eteinen

Eteinen luo ensivaikutelman kotiin astuessa. Vaikutelma, joka asiakkaalle tulee eteisestä, kantaa useimmiten läpi koko asuntoesittelyn. Siivoa siis kengät ja muut pois kulkureitiltä, takit siististi kaappiin. Mikäli tavaraa on paljon/liikaa, sitä voi surutta karsia ja viedä vaikka säilytykseen varastoon. Tai ehkäpä olisit valmis jopa luopumaan jostain vaatteista/kengistä, jotka eivät ole löytäneet päällesi enää hetkeen.

2. Keittiö

Keittiö on kodin sydän. Suurimmalla osalla meistä keittiön pöytäpinnat pursuavat tavaraa arjen keskellä, varsinkin lapsiperheissä. Siivoa siis pöytäpinnat lähes puhtaiksi, kuvausta varten miltei tyhjiksi. Laita vedenkeitin, leivänpaahdin, mehustin, kahvinkeitin ja muut tekniset vempeleet laatikkoon tai nosta ne vaikka vain isoon Lidl/Ikean kestokassiin ainakin asunnon valokuvauksen ajaksi. Näin ostaja voi keskittyä itse keittiöön, eikä teidän perheen arkeen ja tavaroihin.

3. Wc, pesutilat ja kodinhoitohuone

Karsi ja järjestä. Ylimääräiset purkit ja purnukat kaappiin, tai vaikka kokonaan pois. Wc, pesutilat ja kodinhoitohuone kertovat kodin yleisestä siisteydestä. Raikkaan tuoksuinen wc ja hyvin tuuletettu ja järjestetty kodinhoitohuone ovat sellaisia, joista jokainen perheenäiti unelmoi. Yksinkertaista, mutta arjen keskellä joskus melko haasttellista. Keittiön ohella nämä tilat ovat yksi merkittävimmistä asioista asuntoa valittaessa.

4. Olohuone

Jälleen kerran, vähemmän on enemmän.Vähemmän on enemmän. Kerää kaikki pienet koriste-esineet odottamaan jo muuttoa. Anna ostajalle mahdollisuus nähdä itse tila sen kaikkine mahdollisuuksineen. Kun tavaraa ei ole liikaa, ostajan on helpompi myös suunnitella omaa tulevan kotinsa sisustusta. Entä olisitko valmis luopumaan jostain turhasta sukukalleudesta, tavarasta, josta et ole itse ikinä pitänyt? 😉

5. Makuuhuoneet

Pedatut siistit sängyt ja vaatteet kaapissa, lastenhuoneissa lelut siististi omille paikoilleen. Vaatekaappeja tai vaatehuoneita emme ei toki myyntiä varten kuvaa, mutta kyllä, esittelyissä joskus kurkataan myös vaatekaappiin. Eli pidä huoli, ettei sieltä rojahda iso kasa vaatteita tai muita yllätyksiä kurkkaajan niskaan.

Jokainen toivoo uuden kotinsa olevan siisti ja levollinen, miten sinä itse katsoisit omaa kotiasi, mikäli tulisit ensimmäistä kertaa sinne käymään? Ihastuisitko, vai jatkaisitko edelleen uuden kodin etsimistä?

Ps. Mikäli kaipaat vinkkejä tai apua oman kotisi myymiseen, annamme niitä aina ilmaisen arviokäynnin yhteydessä. Soita ja sovi tapaaminen, mikäli asia on sinulle ajankohtainen, Maria 044 5746 727.