Kevät on hyvää aikaa asunnon myymiselle

Kevät on hyvää asunnonvaidon aikaa, joskin niin on kesä ja syksy ja talvikin! Kuulen ammatissani usein kysymyksen, milloin on paras hetki myydä asunto? Toki jotain sesonkeja markkinoilla voidaan huomata aina kevätauringon lämmittäessä ja kesäisin ja syksyisin taas pienet opiskelija-asunnot käyvät kaupaksi vikkelästi, mutta mielestäni asiaa olisi hyvä pohtia kuitenkin eniten omaan tarpeeseen perustuen, eikä sesonkeja metsästäen.

Sisustusta ja asunnon myyntiä

Milloin on paras aika myydä asunto?

Päädyin tämänaamuisen aamulenkin aikana ja sen jälkeenkin vielä hetkeksi miettimään ja pyörittelemään hieman tuota täydellisen ajoituksen ja hetken odottamista. Monet useasti miettivät parasta hetkeä esimerkiksi lasten hankintaan, naimisiin menoon, kuntoilun aloittamiseen, elämän isojen muutosten suhteen ja usein myös kodin vaihtamisen suhteen. En kuitenkaan usko, että täydellistä ajoitusta näiden asioiden suhteen on lopulta edes olemassa. Joskus on vain otettava riski ja hypättävä tuntemattomaan, vaikka se kuinka hirvittäisi. On hyvä luottaa siihen, että elämä kyllä kantaa.

Asunnonvaihdon pattitilanne

Työni puolesta törmään usein asunnonvaihtajiin jotka ovat täydellisessä lukkotilanteessa, joskin he eivät usein edes sitä itse näe. Uusi asunto pitäisi löytää ehdottomasti ennen kuin uskaltaa oman nykyisen asuntonsa laittaa myyntiin, mutta kuitenkin vanha asunto on pakko myydä ennen kuin uutta asuntoa voi ostaa tai tehdä edes tarjousta ilman ehtoja. Olenkin usein sanonut, että asunnon vaihtaminen on kuin trapetsitaiteilua. Sellaista, jossa keinutaan molemmin käsin roikkuen ensin yhden kapulan varassa, otetaan hurjasti vauhtia, päästetään irti ja otetaan kiinni seuraavasta kapulasta (pahoitteluni, että en tiedä tarkemmin näitä termejä, mutta ajatus lienee kaikille selvä). Toisin sanoen, pitää uskaltaa laittaa oma nykyinen koti ensin myyntiin ja päästää irti vanhasta totutusta ja luottaa siihen, että uusi koti löytyy juuri oikeaan aikaan. Ja jos jostain syystä uutta kotia ei löytyisi ennen vanhan kodin luovuttamista uusille asukkaille, on kaiken alla olemassa kuitenkin turvaverkko, väliaikainen vuokra-asunto.

Aamulenkin aikana tajusin myös sen, että itse usein odottaessani täydellistä hetkeä jonkun asian tekemiseen, asiasta tulee usein suurempi kuin olisi tarkoituskaan ja se vie tuhottomasti energiaa kaikelta muulta olennaiselta. Siispä täydellinen hetki on juuri tässä ja nyt, ei eilisessä, ei huomisessa vaan juuri nyt. Muistetaan nauttia siitä!

Aurinkoisin maanantaiterveisin, Maria