Asunnon itsemyynti – helppoa ja selvää säästöä?

Asunnon itsemyynti houkuttelee yhä useampia – voihan siinä parhaillaan säästää tuhansia euroja välityspalkkiossa. Aina myynti ei mene kuitenkaan niin kuin oli ehkä salaa toivottu. Hinta-arvio, asunnon kunto, myyntiaika ja monet muut seikat voivat olla hankalampi arvioida itse oikein.

Välittäjät tekevät tätä työkseen ja näkevät näin ollen monia sellaisiakin seikkoja, joilla on vaikutusta myyntiin. Eritoten jos toiveissa on nopea myynti, monesti välittäjä hoitaa sen itsemyyntiä nopeammin. Myös osalle ostajista kelpaa vain välittäjän myymä asunto.

Helsinkiläinen Pauliina Jalasmaa kertoo omat kokemuksensa kodin myynnistään.

”Koska mieheni on haka sopimusasioissa ja itse ajattelin jo ammattini puolesta osaavani stailata asuntomme myyntikuvia varten, oli itsestään selvyys että hoidamme kodin myynnin itse. Ilman, että välittäjä “vetää välistä”.

Asunto oli ensimmäinen yhteinen kotimme ja kolme vuotta aiemmin rakkaudenhormonihuumassa olimme päättäneet, että jokainen huone maalataan eriväriseksi. Lievästi sanottuna pelottomilla värivalinnoilla; eteinen oli punainen, keittiö oranssi, olohuone vaaleansininen ja makuuhuone turkoosi. Koska olimme vastikään remontoineet lemmenpesämme, halusimme remonttihinnan pois ja tiesimme, että ostajan täytyisi olla yhtä rohkea värinkäyttäjä kuin mekin, että hän maksaisi pyytämämme hinnan. Tiesin, että yleensä asunnonmyyjiä suositellaan maalaamaan seinät valkoiseksi, sillä värikkäitä seiniä suosivia asunnonostajia ei tunnetusti riitä Suomessa parijonoksi asti. Mutta edellisen remontin vaiva tuoreena mielessämme emme halunneet ryhtyä uusiin ponnistuksiin. Sinä kesänä asuntokauppa ei ollut hirveän virkeää ja värikkäiden seiniemme lisäksi asuntomme sijainti hiukan arvelutti. Emme olleet nyt myymässä asuntoa Kruunuhaasta tai Punavuoresta vaan Pihlajamäkeläisestä lähiöstä, 70-luvulla rakennetusta perustalosta, jollaisia oli tarjolla kaikissa lähiöissä.

Mies hankki tarvittavat asiakirjat ja perehtyi huolellisesti kaikkiin tarvittaviin sopimuspohjiin ja käytäntöihin. Minä puolestani räpsin järkkärillä kuvia ja suunnittelin asuntoesitettä, josta tuli mielestämme hyvä. Vitsailin miehelleni, että meillä tulee vielä kiire tyhjentää asunto. Sellaisia ovat optimistit! Niinpä julkaisimme ylpeydellä asuntomme myynti-ilmoituksen Oikotiellä ja Etuovessa ja jäimme voitokkaina odottamaan ensimmäistä asuntonäyttöä.

Homma ei kuitenkaan mennyt, kuten olin toivonut. Katsojia oli kyllä useimmissa näytöissä, eikä kukaan ollut kauhistellut värejä tai löytänyt mitään moitittavaa, mutta silti yhtäkään tarjousta ei ollut tullut. Kun olin muutaman kuukauden ajan käyttänyt viikonloput hinkkaamalla hammasharjalla wc:n kaakelinvälejä, asetellen sohvatyynyjä millin tarkasti paikalleen, leipomalla pullan tuoksua asuntoon ja sen päälle esitellyt asuntoa, aloin kyllästyä koko touhuun ja pettymykseen.

Emme halunneet, että asunto roikkuu markkinoilla ja saa sellaisen leiman, että siinä on jotain vikaa, koska niin ei todellakaan ollut. Juteltuamme ystäviemme kanssa, osa kertoi, ettei ostaisi yksityiseltä, vaan haluaisi nimenomaan välittäjän hoitamaan yhtä elämän isoimpaan päätökseen liittyvää kauppaa. Niinpä sitten päätimme mekin antaa asunnon välittäjälle. Tapasimme liudan hirvittävän mukavia tyyppejä kotonamme ja myös sellaisia, joiden ammatinvalintaa ihmettelimme. Kukaan ei silti tuntunut “meidän mieheltä tai -naiselta”. Muistin, että kaverini oli kehunut heidän kotinsa myynyttä välittäjäpariskuntaa. Niinpä tapasimme viimein Maria ja Sami Kuivisen. Ensimmäisestä kädenpuristuksesta tiesin, että tässä on juuri oikeat myyjät meidän kodillemme. Sen lisäksi, että he olivat mukavia, he olivat jämäköitä myynnin ammattilaisia. He eivät myöskään kavahtaneet värikkäitä seiniämme, totesivat vain, että stailataan tarvittaessa myyntikuvat neutraalimmaksi heidän tuomallaan vaalealla rekvisiitalla. Kun sitten näin heidän tekemänsä myyntiesitteen, hihkuin riemusta! Esite näytti todella laadukkaalta ja kuvat olivat jotain muuta, kuin omani, sillä ne olivat selkeästi ammattivalokuvaajan valaisemia ja oikealla linssillä sopivasta kuvakulmasta otettuja. Jälki näytti kautta linjan innostavalta.

Ja kuinka kävikään, ensimmäisen näytön jälkeen saimme Marialta soiton, että peräti kaksi hyvänhintaista ostotarjousta on tulossa! Ja kaupathan siinä syntyi. Sen pituinen se. Ostajat saivat hyvän persoonallisen asunnon ja me saimme helpon lopetuksen meitä kovasti stressanneelle asunnonmyynnille ja pääsimme toteuttamaan omia unelmiamme ulkomailla. Kun myymme seuraavan asuntomme, tiedämme kyllä ketkä sen myyvät. Me keskitymme omiin vahvuuksiimme ja jätämme asunnonmyynnin ammattilaisille.”