Sydämeltään aito välittäjä

 

Minä, Maria Kuivinen, päädyin kiinteistönvälitysalalle aikoinaan sattumalta. Nyt jälkeen päin ajattelen, että onneksi näin kävi! Elämä johtaa joskus polkujamme eri suuntaan kuin itse olisi ikinä osannut kuvitellakaan.

Unelmoin jo pikkutyttönä klassisen laulajan ammatista. Opiskelin viulunsoitonopettajaksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa. Lähelle unelmaani pääsin, kun lähdin vuodeksi opiskelemaan laulua huippuprofessorin oppiin Wieniin.

Vaihto-opiskeluvuoden päätteeksi vuonna 2007 jouduin polkupyöräonnettomuuteen. Oli syntymäpäiväni, ja olimme pyöräilemässä vuorilla. Alaspäin tullessa puhelimeni tippui ja jarrutin. Pyörä pysähtyi kuin seinään ja tein korkean ilmalennon ja päädyin pää edellä asvalttiin. Leuka ja leukaniveleni murtuivat rytäkässä, mutta loppujen lopuksi selvisin vähällä. Olen hurjan onnellinen, että olen hengissä! Onnettomuuteni nähnyt mies kertoi olleensa varma, että kuolen tai vähintään halvaannun vakavasti.

Takeita laulamiselle ei onnettomuuden jälkeen enää ollut. Onnettomuuden jälkeen elämää pohtiessani aloin miettiä uusia työmahdollisuuksia ja mahdollista alanvaihtoa.

 

Uusille urille

Kotiin palattuani kävin kahvilla lukioaikaisen ystäväni Jussin kanssa. Jussi oli perustanut juuri kiinteistönvälitystoimiston, ja hän pyysi minua välittäjäksi. Totesin, että työ ei ole minua varten: välittäjäthän ovat yli viiskymppisiä ja toisekseen miehiä. Tällainen oli nimittäin vahva käsitykseni ja stereotypiani välittäjistä.

Lupasin kuitenkin pohtia asiaa viikon ajan. Lopulta vastasin, että yritän välittäjän työtä, jos Jussi lupaa kouluttaa minut. Jussi auttoi minut alkuun, ja siitä välittäjän työni ja taipaleeni alkoi.

Aluksi toki intoa oli enemmän kuin taitoa, mutta vuosina 2009 ja 2010 minut palkittiin koko yrityksemme parhaana välittäjänä ja koko Suomen parhaana RE/MAX-välittäjänä. Sain myös ensimmäisenä suomalaisena RE/MAX-välittäjänä palkinnon erinomaisesta työstäni kansainvälisessä konferenssissa Orlandossa keväällä 2010. LKV-tutkinnon suoritin erinomaisin arvosanoin keväällä 2009.

 

Takaisin Maria ja Sami -sivulle …